Lovens krav

Har du haft frakendt dit kørekort i en periode, og ønsker at generhverve det, eller er du blevet frakendt kørekortet betinget for overtrædelse af loven om spiritus eller de skærpede regler vedr. hastighed etc., skal du aflægge og bestå en “kontrollerede køreprøve”.
En kontrollerende køreprøve består af en teoretisk billedprøve,
der skal gennemføres med højest 5 billedfejl, samt en praktisk køreprøve, der først kan afholdes efter bestået teoriprøve. Prøven kan aflægges før udløbet af frakendelsesperioden, men den praktiske prøve kan tidligst aflægges en måned før.
 
Du kan først blive godkendt efter endt undervisning og undervisningen kan først påbegyndes når du HAR afleveret dit kørekort. Det vil typisk tage to til tre måneder, idet dine papirer skal sendes til PAC i Holstebro og det kan godt tage lidt tid.

 

I dag er loven skærpet vedr. frakendelse for spirituskørsel, idet man hvis man har haft føreretten frakendt ubetinget, så er man underlagt reglen om alkolåse. De første 2 år efter frakendelsestiden udløb er betinget af at man deltager i alkolåsordningen (skal blæse i en alkolås før bilen kan startes). Denne ordning gælder for frakendelse ved gentagen spirituskørsel eller en o/oo over 2,0, men ellers kræver det et gennemført ANT kursus som foregår i kommunalt regi. Kurset strækker sig over fire aftener på en måned og SKAL gennemføres inden man kan blive godkendt.